ADANA / İMAMOĞLU - Şehit Selami Akça imam Hatip Ortaokulu

Şehit Selami Akça imam Hatip Ortaokulu

Adres
HÜRRİYET MAH. 567 SK. IMAMOĞLU IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 8A İMAMOĞLU / ADANA
Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak; eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde eğitim vermektir.
Başarılar
Okulumuz öğrencileri ilçe ve il genelinde yapılan sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda önemli başarılar elde etmektedir. Öğrencilerimiz eTwinning Projelerinde Avrupa Kalite Etiketini almıştır.
Pazartesi: 08:20-15:10 Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma: 08:20-14:40
Klima, kalorifer
Ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor. Toplu taşıma araçları 15 dk ara ile çalışmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza, ilçe merkezinden ve taşımalı sistemle de köylerden öğrenci gelmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçemiz; Kozan ilçesi ve Adana ili arasında yerleşmiş, 30 bin nüfuslu ve gelişmekte olan bir ilçedir. Ulaşım,konaklama ve güvenlik sorunlarının yaşanmadığı şehrimizde mutlu ve huzurlu bir yaşam mümkündür.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezindedir. İl merkezine uzaklığı 43 km. Kozan İlçesine uzaklığı 28 km´dir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol, futsal ve voleybol gibi yarışmalar düzenlenmektedir. Ayrıca okulumuzda oluşturduğumuz izci oymağı ile öğrencilerimiz mahalli ve ulusal kamplara katılmaktadır.
Okulumuzda her yıl TÜBİTAK fuarı düzenlenmektedir.